Vanliga Frågor

Svar på vanliga frågor om kiropraktik

Allt du behöver veta

Som legitimerad kiropraktor får man ofta frågor. Här är några vanliga frågor med svar. Undrar du något mer är du varmt välkommen att ringa!

Om du har smärta och känner dig frisk i övrigt är svaret: JA, jag kan högst sannolikt hjälpa Dig.

Kan inte just jag hjälpa Dig kommer jag peka Dig i rätt riktning till rätt specialist.

Det beror på vad vi sätter för mål för Dig.

Vill du ”bara” bli smärtfri tar det oftast inte så långt tid.

Vill du däremot behandla problemet och bygga upp din kapacitet tar det längre tid. Lämpligt om du har återkommande besvär.

Det är alltid lättare att förebyggabesvär. Precis som hos tandläkaren för dina tänder eller service för din bil tar kiropraktorn hand om Din rygg – rörelseapparatens bas!

Fler likheter än olikheter. Skiljer från kiropraktor till kiropraktor och naprapat till naprapat.

Vi jobbar med samma patientgrupp.

Kiropraktorutbildningen är 5 år, naprapatutbildningen är 4 år.

10 min räcker och blir över – i de flesta fallen.

När jag själv får behandling av duktiga kollegor tar det ca 2 minuter.

Skulle mer tid behövas med dig ordnar vi det och det kostar INTE extra. Jag tar samma betalt oavsett om det tar mig 2 minuter eller 20 minuter. Det viktiga är resultatet.

Att jag jobbar effektivt innebär att jag har fler tider tillgängliga på populära tider (innan jobbet, och efter jobbet). Att du får en tid som passar Dig ökar chansen för att Du kommer följa din behandlingsplan bättre och därmed kommer Du få det bästa resultatet!

Vanligtvis tar man av sig till underkläder vid undersökningen. Ett par flexibla shorts eller täckande underkläder är vanligast.

Du behöver ALDRIG ta av dig mer än Du är bekväm med!

Ja! Speciellt om du har ont i ländryggen! Den här studien visar att 52% av gravida kvinnor känner sig bättre redan efter en vecka, 70% efter 1 månad, 85% efter 3 månader och hela 90% efter 6 månader!

Behandlingsmetoderna ser dock lite annorlunda eftersom du inte ska behandlas på mage, istället behandlas du sittandes och liggandes på rygg eller sidan.